Co uvařit k večeři: vydatný pokrm ze zbytků oběda

Zapekanka.jpg vaření

Pokud vám v lednici zbyly brambory od oběda nebo večeře, můžete si udělat vydatný koláč.

Recept je jednoduchý, ale hodný respektu.

Požadované:

  • brambory – 4 ks;
  • cizrna nebo fazole – 150 g;
  • houby – 250 gr;
  • cibule – 1 ks;
  • česnek – 2 stroužky;
  • sůl a pepř na dochucení,
  • mléko 1/2 hrnku.

Jak vařit

1. Cibuli, česnek a houby (žampiony) je třeba oloupat, nakrájet a smažit 5 minut v rostlinném oleji.

2. Do pánve přidejte fazole (cizrnu), sůl a koření, na středním plameni opékejte 5 minut a poté 20 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni.

Kastrol
Foto: © Belnovosti

3. Ze zbylých brambor připravíme bramborovou kaši s mlékem.

4. Zapékací mísu vymažeme olejem, přidáme náplň z hub a zeleniny, vše pokryjeme bramborovou kaší.

Předehřejte troubu na 180 stupňů a kastrol pečte 25 minut.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA