Pokud vám v lednici zbyly brambory od oběda nebo večeře, můžete si udělat vydatný koláč.
Recept je jednoduchý, ale hodný respektu.
Požadované:
- brambory – 4 ks;
- cizrna nebo fazole – 150 g;
- houby – 250 gr;
- cibule – 1 ks;
- česnek – 2 stroužky;
- sůl a pepř na dochucení,
- mléko 1/2 hrnku.
Jak vařit
1. Cibuli, česnek a houby (žampiony) je třeba oloupat, nakrájet a smažit 5 minut v rostlinném oleji.
2. Do pánve přidejte fazole (cizrnu), sůl a koření, na středním plameni opékejte 5 minut a poté 20 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni.
3. Ze zbylých brambor připravíme bramborovou kaši s mlékem.
4. Zapékací mísu vymažeme olejem, přidáme náplň z hub a zeleniny, vše pokryjeme bramborovou kaší.
Předehřejte troubu na 180 stupňů a kastrol pečte 25 minut.
Dobrou chuť!