Říká se, že správná večeře by měla být lehká, výživná, chutná a zdravá. Existuje příliš mnoho kvalit, které se v jednom pokrmu obtížně spojují – ale to je jen na první pohled.
Přesně takový pokrm můžete připravit, pokud máte v lednici brokolici a rybu.
Požadované:
- brokolice – 300 g;
- ryba (filé) – 150 g;
- vejce – 3 ks;
- mléko 50 ml;
- rostlinný olej;
- sýr podle chuti;
- sůl, koření podle chuti.
Jak vařit
Mimochodem, ryby mohou být nahrazeny jakýmikoli mořskými plody, ale budou muset být připraveny.
1. Brokolici rozebereme na růžičky a zelí vložíme do formy vymazané rostlinným olejem.
2. Rybí filé nakrájíme na nudličky, kostičky nebo cokoli, co máme rádi a dáme spolu s brokolicí do formy.
3. V samostatné misce rozšlehejte vejce s mlékem, osolte, okořeňte, promíchejte a nalijte na ryby a zelí.
4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme vrchem budoucího kastrolu.
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia a pečte 25-30 minut. Dobrou chuť!
Dříve jsme vám řekli, která ryba je nejvhodnější pro aspik.