Co vařit s dýní na sladko: vaše rodina to určitě ocení

Tykva 4.jpg vaření

Dýně je jedna z nejzdravějších druhů zeleniny, kterou si můžete na zahradě vypěstovat. Dýně je levná, ale plná vitamínů a živin.

Dá se z něj uvařit cokoliv. Od lehké polévky po dušené maso a dokonce i ten nejjemnější dezert nebo aromatické pečivo.

Prozradíme vám, jak vyrobit dýňový džem.

Požadované:

  • dýňová buničina – 1 kg;
  • cukr – 1 kg;
  • oranžová – 3-4 ks.;
  • citron – 2 ks.

Jak vařit

1. Dužnina dýně se nakrájí na kostičky, pomeranče se oloupou a zbaví se semínek.

Dýně
Foto: © Belnovosti

2. Výrobky vložte do pánve se silným dnem a stěnami, přidejte cukr a nechte 20-30 minut, aby ovoce a zelenina pustily šťávu.

3. Musíte vařit na mírném ohni po dobu 1,5 hodiny za občasného míchání a až poté, co obrobek pustí šťávu.

4. Poté musíte vyjmout pánev ze sporáku, zakrýt poklicí a nechat hodinu.

Poté můžete džem nalít do sklenic. Uchovávejte ve sklepě nebo v lednici nebo ihned podávejte.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA