Dýně je jedna z nejzdravějších druhů zeleniny, kterou si můžete na zahradě vypěstovat. Dýně je levná, ale plná vitamínů a živin.
Dá se z něj uvařit cokoliv. Od lehké polévky po dušené maso a dokonce i ten nejjemnější dezert nebo aromatické pečivo.
Prozradíme vám, jak vyrobit dýňový džem.
Požadované:
- dýňová buničina – 1 kg;
- cukr – 1 kg;
- oranžová – 3-4 ks.;
- citron – 2 ks.
Jak vařit
1. Dužnina dýně se nakrájí na kostičky, pomeranče se oloupou a zbaví se semínek.
2. Výrobky vložte do pánve se silným dnem a stěnami, přidejte cukr a nechte 20-30 minut, aby ovoce a zelenina pustily šťávu.
3. Musíte vařit na mírném ohni po dobu 1,5 hodiny za občasného míchání a až poté, co obrobek pustí šťávu.
4. Poté musíte vyjmout pánev ze sporáku, zakrýt poklicí a nechat hodinu.
Poté můžete džem nalít do sklenic. Uchovávejte ve sklepě nebo v lednici nebo ihned podávejte.
Dobrou chuť!