Co vařit s květákem: vydatný kastrol v pomalém hrnci

Kapusta 2.jpg vaření

Velmi zdravý, ale ne každý by měl mít v jídelníčku oblíbený květák. Zelenina se připravuje celkem snadno. Květenství lze smažit na pánvi v těstíčku nebo péct v troubě.

Existuje však chytrý způsob, jak nakrmit květák těm, kteří ho nemají rádi. V tomto případě připravte kastrol.

Požadované:

  • květák – 300 gr;
  • vejce – 2 ks;
  • zakysaná smetana – 125 g;
  • mléko – 100 ml;
  • sýr – 100 gr;
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti;
  • rostlinný olej – 1 lžička.

Jak vařit

1. Zelí (čerstvé nebo mražené) po uvaření povaříme 5-7 minut v osolené vodě a poté rozdělíme na květenství.

2. V míse smícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Osolíme, okořeníme, promícháme do homogenní směsi.

Zelí
Foto: © Belnovosti

3. Nastrouháme sýr (jakýkoli) a přidáme do vaječné smetanové směsi, promícháme.

4. Umístěte zelí do misky multivark, lehce smažte v rostlinném oleji a poté nalijte směs na bázi vajec.

Zapněte režim „Pečení“ nebo „Frying“ a vařte, dokud kastrol neztuhne.

Přendejte na talíře a podávejte.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA