Velmi zdravý, ale ne každý by měl mít v jídelníčku oblíbený květák. Zelenina se připravuje celkem snadno. Květenství lze smažit na pánvi v těstíčku nebo péct v troubě.
Existuje však chytrý způsob, jak nakrmit květák těm, kteří ho nemají rádi. V tomto případě připravte kastrol.
Požadované:
- květák – 300 gr;
- vejce – 2 ks;
- zakysaná smetana – 125 g;
- mléko – 100 ml;
- sýr – 100 gr;
- sůl a mletý černý pepř podle chuti;
- rostlinný olej – 1 lžička.
Jak vařit
1. Zelí (čerstvé nebo mražené) po uvaření povaříme 5-7 minut v osolené vodě a poté rozdělíme na květenství.
2. V míse smícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Osolíme, okořeníme, promícháme do homogenní směsi.
3. Nastrouháme sýr (jakýkoli) a přidáme do vaječné smetanové směsi, promícháme.
4. Umístěte zelí do misky multivark, lehce smažte v rostlinném oleji a poté nalijte směs na bázi vajec.
Zapněte režim „Pečení“ nebo „Frying“ a vařte, dokud kastrol neztuhne.
Přendejte na talíře a podávejte.
Dobrou chuť!