Co vařit z tomelu: božský dezert s tvarohem

Churma 0.jpg vaření

Pozdní podzim je obdobím tomelu. Obvykle se jí čerstvé, o něco méně často je možné koupit sušené tomel a jen velmi málo lidí z něj připravuje dezerty.

Dezert – zapečená jablka s tvarohem zná snad každý, ale kdo ví, že se stejným způsobem dá připravit i kaki? Uložte recept.

Požadované:

  • tomel – 4 ks;
  • tvaroh (5-9%) – 200 g;
  • cukr podle chuti;
  • skořice, vanilin, ořechy podle chuti a přání.

Jak vařit

1. Můžete použít kaki nebo kinglet. Plody je třeba umýt, osušit, odstranit listy a vyříznout jádro. Dužinu nevyhazujeme.

2. Tvaroh smícháme s cukrem, přidáme vanilin, skořici podle chuti a případně vlašské ořechy.

Tomel
Foto: © Belnovosti

Zrnitý tvaroh lze rozemlít přes kovové síto nebo rozmixovat v mixéru.

3. Vykrojenou dužinu kaki nakrájíme na malé kostičky a smícháme s tvarohovou hmotou.

4. Připravené ovoce naplňte tvarohem, předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 20 minut.

Dezert necháme vychladnout a podáváme.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA