Pozdní podzim je obdobím tomelu. Obvykle se jí čerstvé, o něco méně často je možné koupit sušené tomel a jen velmi málo lidí z něj připravuje dezerty.
Dezert – zapečená jablka s tvarohem zná snad každý, ale kdo ví, že se stejným způsobem dá připravit i kaki? Uložte recept.
Požadované:
- tomel – 4 ks;
- tvaroh (5-9%) – 200 g;
- cukr podle chuti;
- skořice, vanilin, ořechy podle chuti a přání.
Jak vařit
1. Můžete použít kaki nebo kinglet. Plody je třeba umýt, osušit, odstranit listy a vyříznout jádro. Dužinu nevyhazujeme.
2. Tvaroh smícháme s cukrem, přidáme vanilin, skořici podle chuti a případně vlašské ořechy.
Zrnitý tvaroh lze rozemlít přes kovové síto nebo rozmixovat v mixéru.
3. Vykrojenou dužinu kaki nakrájíme na malé kostičky a smícháme s tvarohovou hmotou.
4. Připravené ovoce naplňte tvarohem, předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 20 minut.
Dezert necháme vychladnout a podáváme.
Dobrou chuť!