Mnoho lidí má rádo omeletu pro její jednoduchost a rychlost přípravy.
Za pár minut vznikne lahodný pokrm, který se ráno velmi hodí.
Ne vždy ale konzistence jídla labužníkům vyhovuje.
Nesprávně připravená omeleta je plochá a tvrdá.
Jak dosáhnout vzhledu nádhery a něhy v pokrmu? Odpověď je jednoduchá: musíte použít jednoduchou přísadu.
Jak jednají zkušení kuchaři
Zkušení labužníci nikam nespěchají, aby rozbili vejce do hluboké misky.
Nejprve do nádoby přidají dvě polévkové lžíce čisté vody (na čtyři vejce). Kromě toho by kapalina měla mít poměrně nízkou teplotu.
Vejce by ale neměla být studená. Proto je předem vyjměte z lednice.
„A co mléko?“ – mnozí se pravděpodobně budou ptát. Odpovídáme: v klasické verzi omelety není vůbec žádná mléčná složka. Bez něj je pokrm vynikající.
Obsah nádoby důkladně rozšleháme. Můžete použít pouze metličku nebo vidličku. Není potřeba zapínat mixér ani mixér, jinak nebude konzistence hmoty nejlepší.
Pokud dodržíte doporučení, získáte homogenní směs, ze které vznikne neuvěřitelně chutná, vzdušná a jemná omeleta.
Mimochodem. Je vhodné smažit pokrm nejen v rostlinném oleji, ale také na másle. To dodá pokrmu jasnější chuť.