Jak a jak dlouho vařit řepu v hrnci: užitečné kulinářské tipy

Svekla 02 0.jpg vaření

Červená řepa je zdravá kořenová zelenina, která slouží jako základ mnoha svátečních jídel.

Zelenina by se ale měla nejprve uvařit.

Proces je dlouhý.

Klasická verze vaření takového produktu předpokládá, že řepa stráví téměř dvě hodiny v pánvi.

Řepa
Foto: © Belnovosti

Chcete-li to provést, přidejte do zeleniny studenou vodu a vložte ji do ohně. Není potřeba přidávat sůl.

Ovoce se musí vařit na středním ohni.

Jakmile se voda vaří, měla by být teplota nastavena na minimum a pánev je lepší přikrýt pokličkou.

Kromě toho je nutné provést manipulace, které pomohou zachovat barvu. Kulinářští odborníci poznamenávají, že k tomu přidejte do vody trochu citronové šťávy. Na každý litr vody musíte vzít půl lžičky šťávy.

Pokud chcete zkrátit proces vaření na 40-60 minut, musíte zeleninu spustit do již vroucí tekutiny. V tomto případě je třeba přidat 3 polévkové lžíce rostlinného oleje.

Po 30 minutách vaření musí být zelenina ponořena do studené vody s ledem. Po 15 minutách můžete kořenovou zeleninu použít k vaření.

Dříve jsme vám řekli, jak vařit řepu za pouhých 10 minut.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA