Jak chutně uvařit růžový losos: výjimečně šťavnatý

Ryba 2.jpg vaření

Růžový losos je velmi jemná ryba a uvaříte ho vkusně bez velké námahy a kulinářských dovedností.

Hlavní je, aby ryba zůstala šťavnatá. Nepotřebujete k tomu žádnou majonézu ani jiné omáčky.

Požadované:

  • růžový losos – 800 gr;
  • sýr – 200 gr;
  • cibule – 1 ks;
  • rostlinný olej – 4 polévkové lžíce. l.;
  • sůl, koření podle chuti.

Jak vařit

1. Růžový losos má málo kostí, ale pohodlnější je podávat filet. Rybu nakrájíme nebo rovnou koupíme hotové filety. Hlavní věc je provést tuto práci dříve, než se kostra úplně roztaví.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka nebo kolečka.

Ryba
Foto: © Belnovosti

3. Sýr nastrouháme a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

4. Do zapékací misky nalijte rostlinný olej a položte rybí filé kůží dolů.

5. Posypte solí a kořením, poté přidejte cibuli. Aby se růžový losos nevysušil, musíte přidat 100-150 ml vody.

6. Rybu vložíme na 20 minut do trouby, poté ji vyjmeme, posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě ještě 10 minut.

Za 30 minut růžový losos v troubě nevyschne a bude chutný a šťavnatý.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA