Růžový losos je velmi jemná ryba a uvaříte ho vkusně bez velké námahy a kulinářských dovedností.
Hlavní je, aby ryba zůstala šťavnatá. Nepotřebujete k tomu žádnou majonézu ani jiné omáčky.
Požadované:
- růžový losos – 800 gr;
- sýr – 200 gr;
- cibule – 1 ks;
- rostlinný olej – 4 polévkové lžíce. l.;
- sůl, koření podle chuti.
Jak vařit
1. Růžový losos má málo kostí, ale pohodlnější je podávat filet. Rybu nakrájíme nebo rovnou koupíme hotové filety. Hlavní věc je provést tuto práci dříve, než se kostra úplně roztaví.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka nebo kolečka.
3. Sýr nastrouháme a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
4. Do zapékací misky nalijte rostlinný olej a položte rybí filé kůží dolů.
5. Posypte solí a kořením, poté přidejte cibuli. Aby se růžový losos nevysušil, musíte přidat 100-150 ml vody.
6. Rybu vložíme na 20 minut do trouby, poté ji vyjmeme, posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě ještě 10 minut.
Za 30 minut růžový losos v troubě nevyschne a bude chutný a šťavnatý.
Dobrou chuť!