Jak chutně vařit játra: budou měkká a šťavnatá

Pecen Compressed 0.jpg vaření

Játra jsou produkt, který by měl být ve stravě.

Jde o to, že játra obsahují mnoho vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro dobré zdraví a normální pohodu.

Ale ne každý rád vaří takový produkt kvůli jeho specifické chuti a vůni.

Zkušené ženy v domácnosti vědí, že při správné přípravě je jídlo chutné, měkké a dokonale doplňuje obvyklé menu.

Játra
Foto: Pixabay

Jak vařit játra

Před zahájením vaření byste měli připravit droby.

Nejprve musíte odstranit fólii.

Měli byste se také zbavit hořkosti. Chcete-li to provést, musíte játra namočit na půl hodiny do mléka. Nápoj lze nahradit lehce osolenou vodou.

Pokud chcete játra změkčit, můžete kousky posypat jedlou sodou na půl hodiny nebo hodinu a poté opláchnout čistou vodou.

Výrobek bude ještě křehčí, když ho lehce porazíte paličkou na maso.

Poté můžete přejít k další fázi vaření. Chcete-li to provést, nakrájejte cibuli a smažte na pánvi dozlatova. Poté byste měli k cibuli přidat kousky jater, které je třeba nejprve obalit v mouce.

Výrobek by měl být vařen na vysoké teplotě po dobu prvních 2-3 minut a pokrm by měl být nadále smažen na mírném ohni a zakrytý.

Sůl a koření byste měli přidat 5 minut před koncem vaření. Pokud přidáte sůl do syrových jater, bude pamlsek příliš suchý.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA