Jak dlouho mohou být saláty skladovány v chladničce, aby nedošlo k otravě: musíte vědět

Salat.jpg vaření

Na svátky mnoho lidí rádo prostírá velké stoly. Významnou součástí jídel jsou nejčastěji různé saláty, které pak celá rodina dojídá na více dní.

Saláty však mají tendenci se rychle kazit, což znamená, že musíte dodržovat některá pravidla skladování.

Základní pravidla skladování

Oblečený salát nelze dlouho skladovat ani v lednici. Salát a omáčku uchovávejte odděleně, promíchejte pouze před použitím.

Miska se nejlépe uchovává v uzavřené nádobě. Nemůžete však používat kovové náčiní, jinak se obrobek rychleji zhorší.

Salát
Foto: © Belnovosti

Hodně záleží na produktech, které byly použity při přípravě. Pokud se například pokrm skládá výhradně z nakládaných surovin, lze jej skladovat až 36 hodin. Pokud recept obsahoval ryby a mořské plody, pak po 12 hodinách nelze takový salát jíst.

Pokud mluvíme o pamlsku, který obsahuje konzervovanou zeleninu nebo vařená vejce, může být pokrm skladován nejdéle 6 hodin.

Při výpočtu času musíte vzít v úvahu také hodiny, které pokrm strávil při pokojové teplotě.

Jak dlouho lze salát skladovat při pokojové teplotě?

Upozorňujeme, že trvanlivost některých pamlsků může během hostiny vypršet.

Vše záleží na čerpací stanici.

Pokud je ve složení zakysaná smetana, může jídlo zůstat na stole ne déle než půl hodiny.

Pokud byla majonéza použita jako dresink, pak jsou takové saláty stabilnější.

Na stole je můžete nechat až pět hodin.

Jak poznat, že se salát pokazil

Miska je třeba prozkoumat. Pokud se objeví vlhkost nebo hlen, rozhodně to nestojí za to.

Zkažený salát může navíc změnit barvu a začít nepříjemně zapáchat.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA