Mléko a máslo jsou považovány za základní složky bramborové kaše.
Mnozí kuchaři si jsou jisti: bez těchto produktů příloha nezíská jemnost, krásnou barvu a jasnou chuť.
Zkušené ženy v domácnosti však našly vynikající alternativu k „duetu“ mléka a másla.
Ukazuje se, že jídlo bude mnohem chutnější, pokud smícháte bramborovou kaši s jiným produktem.
O jakém produktu mluvíme?
Pyré je lepší „okořenit“ ne mlékem a máslem, ale hustou smetanou.
V tomto případě bude chuť přílohy jasnější a zajímavější a konzistence bude úspěšnější.
Pokrm tedy vyjde neuvěřitelně křehký. A tato vlastnost bude přetrvávat poměrně dlouho.
Další zajímavé možnosti
Mléko a máslo lze nahradit majonézou. Oblíbená bílá omáčka dodá pokrmu jemnost a bohatost. Příloha asi nebude vodová.
Chuť bramborové kaše však bude skutečně bohatá, pokud jako alternativní přísadu použijete spíše zakysanou smetanu než majonézu.
Je pravda, že tento fermentovaný mléčný výrobek může nahradit pouze mléko. Stále budete muset přidat máslo.