Pokud potřebujete smažit maso, drůbež nebo ryby, mnoho lidí na to dává přednost přípravě těstíčka.
V tomto případě se pokrm stává šťavnatější, měkčí a aromatický.
Klasická verze těsta zahrnuje použití vajec.
Ale pokud takový produkt nemáte po ruce, neměli byste odmítnout lahodný oběd nebo večeři. Vejce v těstíčku lze bez problémů nahradit.
Zkušené ženy v domácnosti doporučují používat majonézu. Omáčka již obsahuje vejce a má také dobrý vliv na vlákna masa, díky nimž je měkčí.
Na přípravu těsta stačí majonézu zředit malým množstvím vody.
Můžete také použít kefír, zakysanou smetanu nebo mléko. Tyto složky se ale již nemusí míchat s vodou, ale musí se k nim přidat mouka.
Můžete nechat pouze mouku a vodu, ale mějte na paměti, že v tomto případě bude kůra měkká.
Pokud chcete křupavější a chutnější kůrku, můžete mouku nahradit škrobem.