Existuje mnoho způsobů, jak vyrobit domácí sádlo.
Jedním z nejjednodušších je použití cibulových slupek. Tato metoda pomáhá získat chutné a aromatické občerstvení.
Ingredience
Na 1 kg sádla je třeba vzít 2 hrsti slupek a také:
- voda – 1 l;
- bobkový list – 3 ks;
- sůl – 200 g;
- cukr – 2 polévkové lžíce. l.;
- sladký hrášek – 4 ks;
- česnek – 3 zuby;
- směs paprik, paprika – podle chuti.
Proces vaření
Slupky je třeba umýt a poté přidat do pánve s vodou spolu s dalšími přísadami.
Jakmile se tekutina začne vařit, můžete přidat kousky sádla.
Celý obsah pánve přivedeme k varu a vaříme dalších 20 minut na mírném ohni.
Poté, když se obrobek ochladí, je třeba jej vložit do chladničky na 12 hodin.
Poté můžete produkt vyjmout.
Sádlo se musí osušit a utřít směsí koření a nasekaného česneku.
Poté můžete výrobek zabalit do fólie nebo sáčku.
Připravené sádlo je lepší skladovat v mrazáku.