Jak připravit dort z pusinky podle sovětského GOST: žádné triky

Yaica 1.jpg vaření

Vyšlehané a zapečené bílky ještě nejsou tím pusinkovým dortem, který zná každý školák ze sovětských časů.

Chtějí-li tento recept reprodukovat, hospodyňky vytvářejí pouze něco podobného pochoutce z jídelen. Ale v těch dnech všechno vysoce kvalitní vyhovovalo GOST.

Prozradíme vám, jak si meringue dort vyrobit doma, stejně jako v SSSR.

Požadované:

  • vejce – 4 ks;
  • cukr – 200 gr;
  • citronová šťáva – 1 lžička;
  • sůl – špetka.

Jak vařit

1. K přípravě tohoto dezertu je třeba vybrat velká vejce a poté oddělit bílky od žloutků.

Vejce
Foto: © Belnovosti

2. Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli a citronovou šťávou.

3. Jakmile se objeví pěna, po malých dávkách přidávejte cukr a pokračujte v šlehání, dokud pěna nezhoustne a nebude stabilní.

4. Plech zakryjte pergamenem, krém přeneste do cukrářské stříkačky a pomocí vhodného nástavce vytvarujte budoucí koláče.

Předehřejte troubu na 100 stupňů Celsia a koláče pečte 50-60 minut.

Důležité! Doba přípravy závisí na výkonu trouby.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA