Vyšlehané a zapečené bílky ještě nejsou tím pusinkovým dortem, který zná každý školák ze sovětských časů.
Chtějí-li tento recept reprodukovat, hospodyňky vytvářejí pouze něco podobného pochoutce z jídelen. Ale v těch dnech všechno vysoce kvalitní vyhovovalo GOST.
Prozradíme vám, jak si meringue dort vyrobit doma, stejně jako v SSSR.
Požadované:
- vejce – 4 ks;
- cukr – 200 gr;
- citronová šťáva – 1 lžička;
- sůl – špetka.
Jak vařit
1. K přípravě tohoto dezertu je třeba vybrat velká vejce a poté oddělit bílky od žloutků.
2. Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli a citronovou šťávou.
3. Jakmile se objeví pěna, po malých dávkách přidávejte cukr a pokračujte v šlehání, dokud pěna nezhoustne a nebude stabilní.
4. Plech zakryjte pergamenem, krém přeneste do cukrářské stříkačky a pomocí vhodného nástavce vytvarujte budoucí koláče.
Předehřejte troubu na 100 stupňů Celsia a koláče pečte 50-60 minut.
Důležité! Doba přípravy závisí na výkonu trouby.
Dobrou chuť!