Jak připravit kávu se zázvorem: skutečný zimní recept

Imbir.jpg vaření

Káva a zázvor se hodí k zimním receptům. Kromě toho, že vás zázvorová káva ještě lépe zahřeje, také mnohem silněji povzbudí.

Výroba takového nápoje není náročná. Nejdůležitější je koupit čerstvý kořen.

Jak vybrat zázvor

Měl by to být krásný, silný a elastický kořen. Neměly by být žádné vrásky nebo skvrny. Čerstvý zázvor má na řezu světle žlutou barvu.

Učiní vaši kávu aromatickou, kořeněnou, hřejivou a povzbuzující.

Kořen zázvoru
Foto: © Belnovosti

Kdy vařit

Nápoj výrazně zvyšuje energii, a proto by se neměl konzumovat v noci, pokud samozřejmě nemusíte pracovat v noci.

Proto je nejlepší čas ráno.

Jak vařit

1. Kávu potřebujete uvařit běžným způsobem – v turka, kávovaru, nebo i jen uvařit v šálku.

2. Kořen zázvoru oloupeme a umeleme. Je pohodlnější to udělat pomocí mlýnku na maso nebo jemného struhadla.

3. Vložte ½ čajové lžičky zázvorové směsi do šálku a nechte několik minut louhovat.

Pak, pokud chcete, můžete kávu přecedit přes sítko, ale můžete to udělat takto. Vlákna se usadí na dně a kávu můžete pít, i když je studená.

Takový nápoj vás doslova zahřeje zevnitř.

Podle chuti můžete přidat skořici, mléko nebo smetanu.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA