Jak připravit salát „Russian Beauty“: ozdobte sváteční stůl kokoshnikem

Yaica2.jpg vaření

Už nepřemýšlejte, jak překvapit hosty shromážděné u slavnostního stolu na Silvestra.

Zde je recept na výrazný a neméně chutný salát s vypovídajícím názvem „Ruská kráska“. Miska ve formě kokoshnik se stane hlavní jedlou dekorací.

Požadované:

  • brambory 500 g;
  • kuře (filé) 350 gr;
  • vejce 4 ks;
  • rajčata 300 gr;
  • okurky (čerstvé) 250 gr;
  • šunka 200 g;
  • sýr 200 g;
  • majonéza 150 g;
  • zelenina, olivy, olivy na ozdobu salátu,
  • sůl, černý pepř podle chuti.

Jak vařit

1) Brambory je potřeba umýt a uvařit ve slupce, poté oloupat a nastrouhat na hrubém struhadle.

2) Kuřecí řízek uvaříme a necháme vychladnout, aniž bychom vyndali maso z vývaru. Poté nakrájíme na malé kostičky.

Vejce
Foto: © Belnovosti

3) Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, oddělíme bílky od žloutků. Broušit zvlášť.

4) Rajčata oloupeme od jádřince a semínek a nakrájíme na malé kostičky. Okurky nakrájíme na tenké proužky.

5) Šunku nakrájejte na malé kostičky a vytvořte salát.

6) Jako první vrstvu položte strouhané brambory ve tvaru kokoshnik, zakryjte vrstvou majonézy, poté šunkou, okurkami, kuřecím řízkem, sýrem. Každou vrstvu namažte majonézou.

7) Vršek a boky namažte majonézou a po stranách potřete bílkem a nahoře žloutkem.

Navrch ozdobte kostkami rajčat, bylinkami, olivami nebo černými olivami a dejte na 1 hodinu do lednice.

Dříve jsme mluvili o tom, zda je třeba salát Olivier osolit.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA