Už nepřemýšlejte, jak překvapit hosty shromážděné u slavnostního stolu na Silvestra.
Zde je recept na výrazný a neméně chutný salát s vypovídajícím názvem „Ruská kráska“. Miska ve formě kokoshnik se stane hlavní jedlou dekorací.
Požadované:
- brambory 500 g;
- kuře (filé) 350 gr;
- vejce 4 ks;
- rajčata 300 gr;
- okurky (čerstvé) 250 gr;
- šunka 200 g;
- sýr 200 g;
- majonéza 150 g;
- zelenina, olivy, olivy na ozdobu salátu,
- sůl, černý pepř podle chuti.
Jak vařit
1) Brambory je potřeba umýt a uvařit ve slupce, poté oloupat a nastrouhat na hrubém struhadle.
2) Kuřecí řízek uvaříme a necháme vychladnout, aniž bychom vyndali maso z vývaru. Poté nakrájíme na malé kostičky.
3) Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, oddělíme bílky od žloutků. Broušit zvlášť.
4) Rajčata oloupeme od jádřince a semínek a nakrájíme na malé kostičky. Okurky nakrájíme na tenké proužky.
5) Šunku nakrájejte na malé kostičky a vytvořte salát.
6) Jako první vrstvu položte strouhané brambory ve tvaru kokoshnik, zakryjte vrstvou majonézy, poté šunkou, okurkami, kuřecím řízkem, sýrem. Každou vrstvu namažte majonézou.
7) Vršek a boky namažte majonézou a po stranách potřete bílkem a nahoře žloutkem.
Navrch ozdobte kostkami rajčat, bylinkami, olivami nebo černými olivami a dejte na 1 hodinu do lednice.
Dříve jsme mluvili o tom, zda je třeba salát Olivier osolit.