Jak rozpustit čokoládu doma: k tomu se nehodí žádná tyčinka

Chashka.jpg vaření

Když přijde na zdobení domácího dortu nebo pečiva, první, co vás napadne, je použít k tomuto účelu čokoládovou polevu.

Jediné, co k tomu potřebujete, je rozpustit čokoládovou tyčinku.

K tomu můžete použít mikrovlnnou troubu, rozpustit čokoládu ve vodní lázni nebo ji dokonce nechat na slunném parapetu.

Ve většině případů však úspěch „operace“ nezávisí na zvolené metodě, ale na samotné čokoládě.

Šálek čokolády
Foto: Pixabay

Pokud jdete do obchodu shánět čokoládovou tyčinku vhodnou na ozdobu, vyberte si tyčinku s nejvyšším procentem kakaových bobů – bude se snadněji rozpouštět než zbytek.

Z toho plyne závěr: nejlepší variantou by byla hořká čokoláda, která se skládá z nejméně 75 % kakaových bobů.

Naopak bílá čokoláda je díky absenci kakaového prášku ve složení nejrozmarnější, může se kroutit nebo být příliš viskózní.

Porézní čokoládovou tyčinku je velmi obtížné rozpustit – je lepší ji sníst jen tak. Nakonec byste neměli volit čokoládu s přísadami – do již roztavené hmoty by se měly přidat rozinky, ořechy, likér atd.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA