Jak rychle uvařit zelí na zelí: už žádná babiččina tajemství

Kapusta2 0.jpg vaření

Zelí na zelí lze připravit staromódním způsobem, to znamená, že jej pravidelně ponořte do vroucí vody a poté ze zelí odtrhněte listy.

Metoda nezaručuje, že všechny listy zůstanou neporušené, a kromě toho je celý ten povyk s vařící vodou únavný. Existuje jednodušší, technologicky vyspělá metoda.

Prozradíme vám, jak vařit zelí na zelí bez babiččiných tajemství a triků.

Alternativním způsobem přípravy zelí pro toto jídlo je zmrazení hlavy. Ale tohle je taky dlouhé.

Zelí
Foto: © Belnovosti

Je mnohem jednodušší používat mikrovlnnou troubu.

Jak jednat

1. Vyberte hlávku zelí, která se celá vejde do mikrovlnné komory. Můžete použít bílé zelí, čínské zelí a savojské zelí.

2. Odstraňte vrchní, povadlé a špinavé listy. Hlávku zelí omyjte pod tekoucí vodou a odstraňte stopku.

3. Dále si můžete vzít sáček na pečení, vložit do něj hlávku zelí, zavázat a udělat několik propíchnutí. Nedoporučuje se používat potravinářskou fólii.

4. Hlávka zelí o hmotnosti 1,5 kg s výkonem zařízení 1000 W bude hotová za 12-15 minut.

5. Když časovač zhasne, nechte zelí v mikrovlnné troubě 5 minut, poté vyjměte horkou hlávku zelí a odstraňte listy.

Pokud připravujete zelné závitky z čínského zelí, pak ho berte čerstvé a listy zpracujte 4-5 minut.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA