Zelí na zelí lze připravit staromódním způsobem, to znamená, že jej pravidelně ponořte do vroucí vody a poté ze zelí odtrhněte listy.
Metoda nezaručuje, že všechny listy zůstanou neporušené, a kromě toho je celý ten povyk s vařící vodou únavný. Existuje jednodušší, technologicky vyspělá metoda.
Prozradíme vám, jak vařit zelí na zelí bez babiččiných tajemství a triků.
Alternativním způsobem přípravy zelí pro toto jídlo je zmrazení hlavy. Ale tohle je taky dlouhé.
Je mnohem jednodušší používat mikrovlnnou troubu.
Jak jednat
1. Vyberte hlávku zelí, která se celá vejde do mikrovlnné komory. Můžete použít bílé zelí, čínské zelí a savojské zelí.
2. Odstraňte vrchní, povadlé a špinavé listy. Hlávku zelí omyjte pod tekoucí vodou a odstraňte stopku.
3. Dále si můžete vzít sáček na pečení, vložit do něj hlávku zelí, zavázat a udělat několik propíchnutí. Nedoporučuje se používat potravinářskou fólii.
4. Hlávka zelí o hmotnosti 1,5 kg s výkonem zařízení 1000 W bude hotová za 12-15 minut.
5. Když časovač zhasne, nechte zelí v mikrovlnné troubě 5 minut, poté vyjměte horkou hlávku zelí a odstraňte listy.
Pokud připravujete zelné závitky z čínského zelí, pak ho berte čerstvé a listy zpracujte 4-5 minut.