Jak správně používat udírnu: tipy pro začátečníky

Ryba 2.jpg vaření

Ne všichni lidé důvěřují kvalitě uzených produktů z obchodu kvůli pochybnostem, že produkty nebyly čerstvě připravené.

Cesta z takové obtížné situace je poměrně jednoduchá – pořiďte si udírnu pro vaření masa, ryb a dalších produktů doma.

Níže naleznete důležitá pravidla, která je třeba dodržovat, aby vás hotové jídlo potěšilo svou chutí.

Takže maso, ryby a další produkty budou mnohem chutnější, pokud je před umístěním do udírny předem namarinujete.

Ryba
Foto: © Belnovosti

Další tip se netýká jídla, ale štěpky: zkušení kuchaři radí namočit je půl hodiny před vařením. Díky tomu nebudou štěpky hořet a budou produkovat měkčí kouř.

Je velmi důležité to s touto „složkou“ nepřehánět, jinak bude mít hotové jídlo hořkou pachuť. Stačí 1-1,5 hrsti štěpky.

Pokud se z nějakého důvodu stane, že jídlo je hořké, zkuste se ze situace dostat odstraněním kůže z ptáka nebo ryby.

A nakonec nespěchejte s otevíráním víka, jakmile je udírna odstavena z ohně. Vlivem pronikání kyslíku může tuk vzplanout, takže byste měli chvíli počkat, až přístroj s chutným obsahem trochu vychladne.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA