Pražení hraje klíčovou roli v tom, že polévka získá zvláštní vůni, chuť a samozřejmě i barvu.
Proto je důležité nejen správně připravit, ale také včas zavést do hlavního složení složek.
Jak správně přidat smažení
Každý si pamatuje, že brambory se přidávají do vývaru před jinou zeleninou, protože vyžadují dlouhou dobu vaření ve srovnání s jinými přísadami.
Asi po pěti minutách se zavede zelí. Toto pravidlo je relevantní, pokud chcete, aby součást byla měkká. Pokud máte rádi křupavé zelí, pak si můžete počkat.
Ale smažení je zavedeno sedm minut před úplnou připraveností. Mluvíme o přípravě s mrkví a cibulí. Toto smažení by zpravidla mělo obsahovat trochu rajčatového protlaku.
Smažená řepa s citronovou šťávou nebo octem by měla být přidána ještě později – asi 4-5 minut před úplným dovařením. V tomto případě si polévka bude moci zachovat svůj krásný odstín.
Dříve jsme mluvili o třech tricích, které vám pomohou změkčit játra.