Jedním z nejčastějších problémů, které vznikají při přípravě kapustových závitků, je tuhé zelí.
Naštěstí, pokud použijete doporučení z tohoto článku, takové potíže vás obejdou.
Než začnete vařit, ujistěte se, že jste vybrali správnou hlávku zelí.
Mělo by být malé, s neporušenými a čistými listy, které jsou bez známek onemocnění nebo jiných vad.
Z hlávky zelí odstraňte vrchní listy – nepotřebujete je – a pusťte se do vaření.
Chcete-li to provést, odstraňte nejtvrdší část zelí – stonek, naplňte velký kastrol vodou a dejte ho na oheň.
Poté, co voda dosáhne bodu varu, přidejte do pánve malé množství soli a poté samotné zelí.
Vařte zelí, dokud není hotové, což zjistíte kontrolou měkkosti listů. Jakmile jsou kapustové listy hotové, odřízněte tuhé bílé části.
Dříve jsme mluvili o tom, jak rychle nasolit ryby na Nový rok.