Jak správně vařit zelí na zelí, aby bylo měkké: podrobné pokyny

Kapusta 9.jpg vaření

Jedním z nejčastějších problémů, které vznikají při přípravě kapustových závitků, je tuhé zelí.

Naštěstí, pokud použijete doporučení z tohoto článku, takové potíže vás obejdou.

Než začnete vařit, ujistěte se, že jste vybrali správnou hlávku zelí.

Mělo by být malé, s neporušenými a čistými listy, které jsou bez známek onemocnění nebo jiných vad.

Zelí
Foto: © Belnovosti

Z hlávky zelí odstraňte vrchní listy – nepotřebujete je – a pusťte se do vaření.

Chcete-li to provést, odstraňte nejtvrdší část zelí – stonek, naplňte velký kastrol vodou a dejte ho na oheň.

Poté, co voda dosáhne bodu varu, přidejte do pánve malé množství soli a poté samotné zelí.

Vařte zelí, dokud není hotové, což zjistíte kontrolou měkkosti listů. Jakmile jsou kapustové listy hotové, odřízněte tuhé bílé části.

Dříve jsme mluvili o tom, jak rychle nasolit ryby na Nový rok.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA