Pokud chcete získat jemné, měkké a šťavnaté kotlety, musíte do mletého masa nejprve přidat další komponenty.
Zkušení kuchaři doporučují věnovat pozornost zelenině.
Častým doplňkem je smažená cibulka. Chuť a texturu ale můžete zlepšit i přidáním syrových a nastrouhaných brambor.
Stojí za zmínku, že jídlo dopadne skvěle, pokud přidáte cuketu, dýni nebo zelí.
Navíc je snadné udělat mleté maso přidáním některých mléčných výrobků šťavnatější a křehčí.
Stačí si vzít řecký jogurt nebo zakysanou smetanu.
Pokud chcete získat nejen chutnou, ale také zdravou pochoutku, měli byste věnovat pozornost receptu, který zahrnuje přidání nakrájeného tvarohu.
Některé hospodyňky dávají přednost přidávání majonézy do masových úprav. Tato složka nejen činí řízky šťavnatější, ale také činí pokrm sytější a výživnější.