Jak udělat polévku hustší: zkušené hospodyňky se podělily o svá tajemství

Photo 2022 06 06 20 32 50 1.jpg vaření

Během chladného období mnozí začnou aktivně zkoušet různé recepty na polévky, protože toto jídlo je ideální pro zimu a podzim.

Někdy si však můžeme všimnout, že konzistence polévky je příliš řídká.

V tomto případě je nepravděpodobné, že budete schopni uspokojit svůj hlad: budete se pouze „dráždit“.

Proto stojí za to věnovat pozornost způsobům, které pomohou udělat polévku hustou a uspokojivou.

polévka
Foto: © Belnovosti

Které ingredience by byly nejlepší volbou?

Červená nebo žlutá čočka

Jiné druhy luštěnin vyžadují delší vaření, ale žlutá a červená čočka se dokáže uvařit doslova za 15–20 minut.

Polévka bude nejen uspokojivější a chutnější, ale také neuvěřitelně zdravá.

Quinoa

Mnozí o této obilovině slyšeli, ale ne každý ji aktivně používá v kuchyni kvůli vysokým nákladům. Ale nenechte se odradit cenou: jedná se o neuvěřitelně cenný produkt pro zdraví.

Navíc se quinoa dokáže uvařit poměrně rychle, doslova za 15 minut.

Brambor

Ve většině případů brambory přidáváme do polévek, ale existuje ještě jeden trik, který umožní pokrmu zhoustnout. Jedna brambora by měla být vařená, dokud nebude zcela uvařená.

Poté jemně prohněteme a přidáme do polévky.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA