Během chladného období mnozí začnou aktivně zkoušet různé recepty na polévky, protože toto jídlo je ideální pro zimu a podzim.
Někdy si však můžeme všimnout, že konzistence polévky je příliš řídká.
V tomto případě je nepravděpodobné, že budete schopni uspokojit svůj hlad: budete se pouze „dráždit“.
Proto stojí za to věnovat pozornost způsobům, které pomohou udělat polévku hustou a uspokojivou.
Které ingredience by byly nejlepší volbou?
Červená nebo žlutá čočka
Jiné druhy luštěnin vyžadují delší vaření, ale žlutá a červená čočka se dokáže uvařit doslova za 15–20 minut.
Polévka bude nejen uspokojivější a chutnější, ale také neuvěřitelně zdravá.
Quinoa
Mnozí o této obilovině slyšeli, ale ne každý ji aktivně používá v kuchyni kvůli vysokým nákladům. Ale nenechte se odradit cenou: jedná se o neuvěřitelně cenný produkt pro zdraví.
Navíc se quinoa dokáže uvařit poměrně rychle, doslova za 15 minut.
Brambor
Ve většině případů brambory přidáváme do polévek, ale existuje ještě jeden trik, který umožní pokrmu zhoustnout. Jedna brambora by měla být vařená, dokud nebude zcela uvařená.
Poté jemně prohněteme a přidáme do polévky.