Při přípravě kapustových závitků může být důležitá každá maličkost, protože bude mít přímý vliv na chuť pokrmu.
Nejen s mletým masem je důležité správně pracovat, i když roli náplně není radno podceňovat.
Ale ani to nejšťavnatější a nejchutnější maso nezachrání situaci, pokud se zelí ukáže jako tuhé a neupravené.
Jak udělat listy zeleniny měkčí
Metod, které jsou mezi kuchaři oblíbené, je mnoho. Zkušená hospodyňka však vždy vybere tu jednodušší. To pomůže snížit námahu potřebnou při přípravě pokrmu.
Změkčit listy zelí není tak těžké, pokud víte o jedné tajné metodě.
Budete muset vzít hlávku zelí a vybrat listy, které použijete na přípravu kapustových závitků. Příliš tvrdé části je třeba odříznout, protože je stále nelze řádně změkčit.
Poté dáme vybrané listy do mrazáku.
Pak už zbývá jen počkat na požadovaný stupeň změknutí. Díky tomu se zelné závitky rozplynou v ústech: zelí bude jemné, měkké a chutné.