Čerstvá zelenina by měla být považována nejen za přísadu, která může zlepšit chuť mnoha pokrmů, ale také za užitečný doplněk, který našemu tělu dodává vitamíny a mikroelementy.
Abyste si ale všech těchto výhod mohli užít naplno, musíte vědět, jak kopr, petržel a další druhy bylinek skladovat.
V tomto článku se dozvíte tři způsoby, jak udržet listy a stonky zelené, čerstvé a chutné co nejdéle.
V papírových utěrkách
Zelení se obzvláště dobře skladuje, pokud je po zabalení do papírové utěrky vložíte do plastové nádoby.
Ubrousek absorbuje přebytečnou vlhkost, která způsobuje hnilobné procesy.
V mrazáku
V tomto případě stojí za to nakrájet zeleninu a naplnit ji formami určenými pro zmrazení ledu. Poté vyplňte buňky a odešlete formulář do mrazáku.
Tyto kostky ledu lze použít k přípravě polévky a dalších pokrmů.
Pomocí mikrovlnné trouby
Zelení lze skladovat nejen zmrazené, ale i suché.
Chcete-li to provést, nakrájejte části rostlin, položte je na talíř a vložte do mikrovlnné trouby po dobu 2 minut. Sušené bylinky skladujte v hermeticky uzavřených sklenicích.
Dříve jsme vám řekli, jak pěstovat kopr na parapetu.