Jak udržet zeleninu dlouho čerstvou: 3 způsoby, jak ji ochránit před znehodnocením

Zelen 0.jpg vaření

Čerstvá zelenina by měla být považována nejen za přísadu, která může zlepšit chuť mnoha pokrmů, ale také za užitečný doplněk, který našemu tělu dodává vitamíny a mikroelementy.

Abyste si ale všech těchto výhod mohli užít naplno, musíte vědět, jak kopr, petržel a další druhy bylinek skladovat.

V tomto článku se dozvíte tři způsoby, jak udržet listy a stonky zelené, čerstvé a chutné co nejdéle.

V papírových utěrkách

Zelení se obzvláště dobře skladuje, pokud je po zabalení do papírové utěrky vložíte do plastové nádoby.

Zeleň
Foto: © Belnovosti

Ubrousek absorbuje přebytečnou vlhkost, která způsobuje hnilobné procesy.

V mrazáku

V tomto případě stojí za to nakrájet zeleninu a naplnit ji formami určenými pro zmrazení ledu. Poté vyplňte buňky a odešlete formulář do mrazáku.

Tyto kostky ledu lze použít k přípravě polévky a dalších pokrmů.

Pomocí mikrovlnné trouby

Zelení lze skladovat nejen zmrazené, ale i suché.

Chcete-li to provést, nakrájejte části rostlin, položte je na talíř a vložte do mikrovlnné trouby po dobu 2 minut. Sušené bylinky skladujte v hermeticky uzavřených sklenicích.

Dříve jsme vám řekli, jak pěstovat kopr na parapetu.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA