Troufáme si vás ujistit: s takovým receptem na pečení pstruhů jste se ještě nesetkali.
A to vše proto, že na to budete potřebovat jednu docela nečekanou přísadu, kterou při přípravě ryb vidíte jen zřídka. Nezlenivěme příliš dlouho: řeč je o jablkách.
Ale pojďme mluvit o všem popořadě. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat velkého pstruha, kterého lze v případě potřeby nahradit lososem, lososem nebo růžovým lososem.
Filet oddělte od kostí a potřete ho omáčkou z libovolného množství majonézy, rostlinného oleje, jemně nasekaných bylinek a vašeho oblíbeného koření.
V této fázi se také přidává sůl (podle chuti).
Rybu nechte 30–40 minut marinovat a tuto dobu věnujte přípravě jablek, která je třeba oloupat, odstranit semínka a nakrájet na kroužky.
Zapněte troubu – potřebujete ji rozehřát na 180 stupňů, pak na plech položte jablka a navrch ryby.
Doba pečení je asi 40 minut. Pstruh by měl být podáván horký.