Jak upéct pstruha: s touto přísadou jsou ryby tak chutné, že je nemožné přestat jíst

Forel.jpg vaření

Troufáme si vás ujistit: s takovým receptem na pečení pstruhů jste se ještě nesetkali.

A to vše proto, že na to budete potřebovat jednu docela nečekanou přísadu, kterou při přípravě ryb vidíte jen zřídka. Nezlenivěme příliš dlouho: řeč je o jablkách.

Ale pojďme mluvit o všem popořadě. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat velkého pstruha, kterého lze v případě potřeby nahradit lososem, lososem nebo růžovým lososem.

Filet oddělte od kostí a potřete ho omáčkou z libovolného množství majonézy, rostlinného oleje, jemně nasekaných bylinek a vašeho oblíbeného koření.

Pstruh
Foto: © Belnovosti

V této fázi se také přidává sůl (podle chuti).

Rybu nechte 30–40 minut marinovat a tuto dobu věnujte přípravě jablek, která je třeba oloupat, odstranit semínka a nakrájet na kroužky.

Zapněte troubu – potřebujete ji rozehřát na 180 stupňů, pak na plech položte jablka a navrch ryby.

Doba pečení je asi 40 minut. Pstruh by měl být podáván horký.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA