Jak upéct vláčný a vzdušný piškot: 3 kulinářské triky

Muka 2.jpg vaření

Sušenka je považována za jednoduchý pečený výrobek, který zvládne i kulinářský nováček.

Nezkušené ženy v domácnosti si však často stěžují, že dezert je tvrdý nebo se v troubě nezvedne.

Proto, než začnete vařit, musíte vzít v úvahu nuance, které mohou sušenku jen zničit.

Mouka

Tato přísada se musí nejprve prosít a teprve poté vmíchat do přípravku.

Mouka
Foto: © Belnovosti

Tento jednoduchý postup pomáhá nasytit hmotu kyslíkem.

Vejce

Celé slepičí vejce se do těsta nezatluče.

Jedním z tajemství vynikajícího a nadýchaného těsta je, že bílek a žloutek je potřeba oddělit a vyšlehat zvlášť.

V tomto případě se musí rozšlehaný žloutek také spojit s cukrem a důkladně promíchat.

Bílky šlehejte se špetkou soli, dokud nevznikne hustá hmota.

Teprve poté lze obě hmoty spojit a přidat do těsta.

Trouba

Musí být předehřátý.

Těsto nedávejte do studené trouby.

Sušenka by se měla péct asi 30-40 minut při teplotě 170 stupňů.

Prvních 20 minut nelze dveře otevřít.

Změny teploty způsobí, že těsto nevykyne. Místo nadýchaného koláče získáte plochou kůrku.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA