Sušenka je považována za jednoduchý pečený výrobek, který zvládne i kulinářský nováček.
Nezkušené ženy v domácnosti si však často stěžují, že dezert je tvrdý nebo se v troubě nezvedne.
Proto, než začnete vařit, musíte vzít v úvahu nuance, které mohou sušenku jen zničit.
Mouka
Tato přísada se musí nejprve prosít a teprve poté vmíchat do přípravku.
Tento jednoduchý postup pomáhá nasytit hmotu kyslíkem.
Vejce
Celé slepičí vejce se do těsta nezatluče.
Jedním z tajemství vynikajícího a nadýchaného těsta je, že bílek a žloutek je potřeba oddělit a vyšlehat zvlášť.
V tomto případě se musí rozšlehaný žloutek také spojit s cukrem a důkladně promíchat.
Bílky šlehejte se špetkou soli, dokud nevznikne hustá hmota.
Teprve poté lze obě hmoty spojit a přidat do těsta.
Trouba
Musí být předehřátý.
Těsto nedávejte do studené trouby.
Sušenka by se měla péct asi 30-40 minut při teplotě 170 stupňů.
Prvních 20 minut nelze dveře otevřít.
Změny teploty způsobí, že těsto nevykyne. Místo nadýchaného koláče získáte plochou kůrku.