Navzdory skutečnosti, že mnoho hospodyňek připravovalo kotlety po celá léta a desetiletí, pokrm stále nelze vždy nazvat dokonalým.
Proto musíte vědět o tajemstvích, díky kterým bude vaše maso neuvěřitelně kvalitní.
Jakých 5 kulinářských tajemství se vám bude určitě hodit?
Nevařte pouze s jedním druhem masa
Okamžitě stojí za zmínku, že kotlety z mletého masa zakoupeného v obchodě jsou zřídka chutné, takže si musíte polotovar připravit sami.
Je také důležité si uvědomit, že chutné jídlo se získá, když kuchař zkombinuje 2-3 druhy masa.
Nezapomeňte na cibuli
Zelenina se samozřejmě do řízků přidává vždy, ale ne pokaždé, když je jí dostatek. Aby pokrm dopadl dokonale, měli byste si vzít hodně cibule.
Ale způsoby použití jsou různé. Zeleninu můžete nakrájet nožem, projít mlýnkem na maso nebo dokonce smažit.
Na kilogram masa můžete klidně vzít tři cibule.
Vejce není potřeba
Mnoho hospodyněk se mýlí, pokud si myslí, že bez vajec se řízky rozpadnou. Ve většině případů bude pokrm schopen udržet svůj tvar bez této součásti.
Pro jistotu můžete utlouct nebo přidat trochu nastrouhané brambory.
Můžete také vynechat mléko a pečivo
Mléko obecně je kontroverzní složkou, kterou se mnozí rozhodli opustit. Chléb je zodpovědný za jeho nadýchanost a šťavnatost.
Řízky však budou nadýchané i se zavedením krupice. A šťavnatost zajistí dostatečné množství cibule a přítomnost dalších složek – cukety nebo brambor.
Máslo je ale nezbytnou součástí
Mnoho profesionálních kuchařů připravuje téměř všechna masová jídla s použitím másla. Produkt pomáhá dělat kotlety mnohem chutnějšími.
V každém řízku je třeba „schovat“ malý kousek másla.