Jak uvařit dokonalé kotlety: zkušení kuchaři se podělili o 5 tajemství

Photo 2022 12 22 20 28 36 1.jpg vaření

Navzdory skutečnosti, že mnoho hospodyňek připravovalo kotlety po celá léta a desetiletí, pokrm stále nelze vždy nazvat dokonalým.

Proto musíte vědět o tajemstvích, díky kterým bude vaše maso neuvěřitelně kvalitní.

Jakých 5 kulinářských tajemství se vám bude určitě hodit?

Nevařte pouze s jedním druhem masa

Okamžitě stojí za zmínku, že kotlety z mletého masa zakoupeného v obchodě jsou zřídka chutné, takže si musíte polotovar připravit sami.

Je také důležité si uvědomit, že chutné jídlo se získá, když kuchař zkombinuje 2-3 druhy masa.

řízky
Foto: © Belnovosti

Nezapomeňte na cibuli

Zelenina se samozřejmě do řízků přidává vždy, ale ne pokaždé, když je jí dostatek. Aby pokrm dopadl dokonale, měli byste si vzít hodně cibule.

Ale způsoby použití jsou různé. Zeleninu můžete nakrájet nožem, projít mlýnkem na maso nebo dokonce smažit.

Na kilogram masa můžete klidně vzít tři cibule.

Vejce není potřeba

Mnoho hospodyněk se mýlí, pokud si myslí, že bez vajec se řízky rozpadnou. Ve většině případů bude pokrm schopen udržet svůj tvar bez této součásti.

Pro jistotu můžete utlouct nebo přidat trochu nastrouhané brambory.

Můžete také vynechat mléko a pečivo

Mléko obecně je kontroverzní složkou, kterou se mnozí rozhodli opustit. Chléb je zodpovědný za jeho nadýchanost a šťavnatost.

Řízky však budou nadýchané i se zavedením krupice. A šťavnatost zajistí dostatečné množství cibule a přítomnost dalších složek – cukety nebo brambor.

Máslo je ale nezbytnou součástí

Mnoho profesionálních kuchařů připravuje téměř všechna masová jídla s použitím másla. Produkt pomáhá dělat kotlety mnohem chutnějšími.

V každém řízku je třeba „schovat“ malý kousek másla.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA