Jak vařit ananas z dýně: recept na nejchutnější konzervované jídlo

Tykvy.jpg vaření

Chuť dýně marinované podle tohoto receptu je těžké rozeznat od ananasu, proto vám doporučujeme začít s přípravou takového přípravku hned teď, abyste ho mohli podávat na sváteční stůl nebo ho použít do salátů, kde je toto exotické ovoce potřeba.

Na jednu dýni budete potřebovat následující množství surovin:

  • 1 čajová lžička kyseliny citronové;
  • 100 g cukru;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 1 litr vody;
  • 5 listů citronové trávy (lze nahradit mátou);
  • 5 g Rhodiola rosea.

Dýni omyjeme a osušíme, rozpůlíme a zbavíme semínek, poté odřízneme kůru a plody nakrájíme na tenké tyčinky silné 1-1,5 cm, ze kterých vytvoříme čtverce.

Dýně
Foto: © Belnovosti

Výsledné kousky zalijte vroucí vodou po dobu 2 minut. Po uplynutí stanovené doby slijte tekutinu a přeneste kousky dýně do předem sterilizovaných sklenic.

Nyní můžete připravit marinádu. Naplňte pánev vodou a dejte ji na oheň.

Když se tekutina vyvaří, přidáme sůl, cukr, kyselinu citronovou, citronovou trávu (mátu) a rhodiolu. Marinádu necháme pár minut provařit a poté jí přelijeme dýni.

Zbývá pouze utáhnout sklenice a přikrýt je teplou utěrkou, kterou lze po ochlazení obrobků odstranit.

Po pouhých 20 dnech můžete víčka z konzerv sejmout a vyzkoušet.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA