Mnoho hospodyněk chce na sváteční stůl upéct celé kuře, aby pamlsek působil luxusně.
Kuře v troubě je vždy skvělou volbou.
Vypadá opravdu efektně a překvapí i příjemnou chutí. Není však vždy možné dosáhnout hlavní věci – vzhledu velkolepé kůry.
Jaké triky s tím pomohou?
Správná marináda
Nejlepší je marinovat celé kuře několik hodin, aby bylo krásné a chutné. Za vzhled kůrky ale může tekutý med, sójová omáčka a hořčice.
Tyto komponenty musí být součástí marinády.
Sůl
Existuje neuvěřitelně jednoduchý způsob vaření kuřete v troubě, díky kterému je zajištěn vzhled kůrky. K tomu stačí ptáka upéct na vrstvě soli.
Koření
Aby kůrka nejen příjemně křupala, ale také měla velkolepou barvu, musíte do marinády přidat speciální koření.
Zpravidla mluvíme o paprice a kurkumě.
Dříve jsme si povídali o třech tricích, které vám pomohou připravit neuvěřitelně měkká játra.