Jak vařit kuře s kůrou v troubě: zkušení kuchaři sdíleli svá tajemství

Chicken Compressed.jpg vaření

Mnoho hospodyněk chce na sváteční stůl upéct celé kuře, aby pamlsek působil luxusně.

Kuře v troubě je vždy skvělou volbou.

Vypadá opravdu efektně a překvapí i příjemnou chutí. Není však vždy možné dosáhnout hlavní věci – vzhledu velkolepé kůry.

Jaké triky s tím pomohou?

Správná marináda

Nejlepší je marinovat celé kuře několik hodin, aby bylo krásné a chutné. Za vzhled kůrky ale může tekutý med, sójová omáčka a hořčice.

kuře
Foto: Pixabay

Tyto komponenty musí být součástí marinády.

Sůl

Existuje neuvěřitelně jednoduchý způsob vaření kuřete v troubě, díky kterému je zajištěn vzhled kůrky. K tomu stačí ptáka upéct na vrstvě soli.

Koření

Aby kůrka nejen příjemně křupala, ale také měla velkolepou barvu, musíte do marinády přidat speciální koření.

Zpravidla mluvíme o paprice a kurkumě.

Dříve jsme si povídali o třech tricích, které vám pomohou připravit neuvěřitelně měkká játra.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA