Oliviera by měla připravit každá hospodyňka, zvláště pokud jde o slavnostní stůl.
Olivier je velmi úzce spojen s novoročními svátky.
Vařit podle stejného receptu však časem hospodyni i její domácnost omrzí.
Proto můžete zkusit udělat listovou verzi.
Jak připravit neobvyklou verzi Oliviera?
Nákupní seznam
– plechovka hrášku;
– asi 400 gramů šunky;
– dvě nakládané okurky;
– 3 vařená vejce;
– 2 vařené brambory;
– 1 vařená mrkev;
– trochu cibule;
– sůl a majonéza.
Jak pokrm připravit?
Přípravná fáze se příliš neliší od klasické verze salátu. Vejce, brambory, mrkev uvařte do měkka. Ingredience jemně nasekejte, zaměřte se na konzervovaný hrášek.
Nezapomeňte nakrájet šunku. Cibule by měla být spařena vroucí vodou.
Poté začneme rozkládat salát. Nejprve přijde na řadu šunka, pak hrášek, pak uděláme mřížku z majonézy. Navrch položte brambory, cibuli, okurky a mrkev opět ve vrstvách. Opět uděláme mřížku z majonézy a přidáme slepičí vejce. Některé vrstvy lze osolit, aby byl pokrm chutnější.
Navrch můžete dát i trochu zelené.