Jak vařit nejchutnější a nejuspokojivější pohanku: zapomenutý recept

Kasha.jpg vaření

Z pohanky můžete připravit velmi chutné pokrmy, i když je tato kaše vnímána jako banální příloha.

Proměnit přílohu v neuvěřitelně chutné a uspokojivé jídlo dá jen trochu práce. Vzhledem k prospěšným vlastnostem produktu může být večeře perfektní.

Připomeňme si zapomenutý recept na pohankovou kaši s vepřovým masem.

Požadované:

  • vepřové maso – 500 gr;
  • pohanka – 150 gr;
  • cibule – 1 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • voda – 300 ml;
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. l.;
  • sůl, koření – podle chuti.

Jak vařit

1. Vepřové maso nakrájejte na velké nudličky a poté smažte na rozehřáté pánvi asi 5 minut.

Pohanka
Foto: © Belnovosti

2. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do pánve. Zeleninu a maso opékejte dalších 5 minut.

3. V tuto chvíli vytřídíme a propláchneme pohanku, přidáme ji na pánev, následně převařenou vodu, mícháme do hladka.

4. Podle chuti osolíme, okořeníme a na prudkém ohni přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi půl hodiny.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA