Z pohanky můžete připravit velmi chutné pokrmy, i když je tato kaše vnímána jako banální příloha.
Proměnit přílohu v neuvěřitelně chutné a uspokojivé jídlo dá jen trochu práce. Vzhledem k prospěšným vlastnostem produktu může být večeře perfektní.
Připomeňme si zapomenutý recept na pohankovou kaši s vepřovým masem.
Požadované:
- vepřové maso – 500 gr;
- pohanka – 150 gr;
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- voda – 300 ml;
- rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. l.;
- sůl, koření – podle chuti.
Jak vařit
1. Vepřové maso nakrájejte na velké nudličky a poté smažte na rozehřáté pánvi asi 5 minut.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do pánve. Zeleninu a maso opékejte dalších 5 minut.
3. V tuto chvíli vytřídíme a propláchneme pohanku, přidáme ji na pánev, následně převařenou vodu, mícháme do hladka.
4. Podle chuti osolíme, okořeníme a na prudkém ohni přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi půl hodiny.
Dobrou chuť!