Solyanka může být právem nazývána zimní polévkou. V této době člověk potřebuje hodně kalorií, aby se v mrazu zahřál a energeticky překonal závěje.
Co se týče receptu, stejně jako u jiných jídel se dá najít rychlý způsob přípravy nebo ten nejúspěšnější.
Nejlepší recept na solyanku:
- maso s kostí (lépe je telecí, ale hodí se i kuřecí) – 1-1,2 kg;
- klobásy a uzené maso – 600 g;
- nakládaná okurka – 200 gr;
- olivy nebo černé olivy – 100 g;
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- paprika – 2 ks;
- česnek – 5-7 stroužků;
- rajčata (ve vlastní šťávě) – 400 g;
- sůl, pepř, feferonka, paprika podle chuti;
- citron k podávání.
Jak vařit
1. Masový vývar připravíme tak, že maso nebo kuře hodinu vaříme.
2. V tuto chvíli očistěte a připravte zeleninu. Nakrájejte cibuli a nastrouhejte mrkev.
Pepř, česnek, feferonka procházejí mlýnkem na maso nebo nasekají v mixéru.
3. Uzeniny, uzené maso a další výrobky nakrájíme na kostičky.
4. Smažte cibuli a mrkev, poté přidejte masné výrobky. Když je směs osmažená, přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky.
5. Po 2-3 minutách výpek zalijeme připravenou omáčkou, v omáčce přidáme rajčata.
6. Maso vyjmeme z vývaru, vložíme zpět, zalijeme výpekem, nakrájenými olivami, kořením, mašličku přivedeme k varu a podáváme s citronem.
Dříve jsme vám řekli, jak vařit pohanku chutně a bez potíží.