Jak vařit nejzimnější a nejuspokojivější polévku: nejlepší recept na solyanku

Sup.jpg vaření

Solyanka může být právem nazývána zimní polévkou. V této době člověk potřebuje hodně kalorií, aby se v mrazu zahřál a energeticky překonal závěje.

Co se týče receptu, stejně jako u jiných jídel se dá najít rychlý způsob přípravy nebo ten nejúspěšnější.

Nejlepší recept na solyanku:

  • maso s kostí (lépe je telecí, ale hodí se i kuřecí) – 1-1,2 kg;
  • klobásy a uzené maso – 600 g;
  • nakládaná okurka – 200 gr;
  • olivy nebo černé olivy – 100 g;
  • cibule – 1 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • paprika – 2 ks;
  • česnek – 5-7 stroužků;
  • rajčata (ve vlastní šťávě) – 400 g;
  • sůl, pepř, feferonka, paprika podle chuti;
  • citron k podávání.

Jak vařit

1. Masový vývar připravíme tak, že maso nebo kuře hodinu vaříme.

2. V tuto chvíli očistěte a připravte zeleninu. Nakrájejte cibuli a nastrouhejte mrkev.

Solyanka
Foto: © Belnovosti

Pepř, česnek, feferonka procházejí mlýnkem na maso nebo nasekají v mixéru.

3. Uzeniny, uzené maso a další výrobky nakrájíme na kostičky.

4. Smažte cibuli a mrkev, poté přidejte masné výrobky. Když je směs osmažená, přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky.

5. Po 2-3 minutách výpek zalijeme připravenou omáčkou, v omáčce přidáme rajčata.

6. Maso vyjmeme z vývaru, vložíme zpět, zalijeme výpekem, nakrájenými olivami, kořením, mašličku přivedeme k varu a podáváme s citronem.

Dříve jsme vám řekli, jak vařit pohanku chutně a bez potíží.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA