Pokud chcete k snídani získat svěží a jemnou omeletu, měli byste si pamatovat některé jemnosti přípravy tohoto jídla. Přesto se proces zdá jednoduchý jen na první pohled.
Pokud se spletete, pak místo vzdušného pohoštění skončíte na talíři s palačinkou z tvrdých vajec.
Tajemství svěží omelety
Nejprve je třeba vzít v úvahu, že směs vajec a mléka není třeba šlehat. Stačí trochu promíchat metličkou nebo vidličkou. Je lepší se vyhnout přidávání mouky.
Pokrm je nejlepší smažit na másle. V tomto případě bude pamlsek aromatičtější a chutnější.
Musíte vařit na předehřáté pánvi. Je vhodné použít víko.
Směs byste neměli držet dlouho na ohni. Optimální doba vaření při nízké teplotě je až 7 minut.
Navíc není třeba spěchat s podáváním omelety na stůl. Miska by měla několik minut ležet zakrytá, jinak rychle spadne.