Jak vařit palačinky bez mouky: jsou nadýchané a jemné

Oladii 0.jpg vaření

Skvělá dobrota se dá udělat i bez mouky. Tato složka musí být nahrazena krupicí.

Palačinky budou nadýchané a jemné.

Na 350 g cereálií připravte sklenici kefíru nebo přírodního jogurtu, dále 2 vejce a lžičku sody. Pokud chcete získat sladké palačinky, měli byste do těsta přidat 50 g cukru.

Jak udělat chutné palačinky bez mouky

Kefír a vejce je třeba předem vyjmout z chladničky. Měly by mít pokojovou teplotu.

Palačinky
Foto: © Belnovosti

V samostatných miskách vyšleháme vejce s cukrem.

Poté do kefíru přidejte krupici a dobře promíchejte. Směsi se musí spojit.

Výsledná hmota musí být pokryta potravinářskou fólií a ponechána půl hodiny.

Teprve po této době byste měli přidat sodu.

Těsto se musí znovu promíchat a teprve poté můžete přistoupit ke smažení.

Placky by se měly péct na předehřáté pánvi s máslem.

Pokrm můžete podávat s různými přísadami, například zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem nebo kousky ovoce.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA