Rybí řízky jsou dobrou volbou k obědu nebo večeři. Výhodou je, že tento pokrm lze podávat s jakoukoliv přílohou.
Ale aby byly řízky dokonalé, je potřeba striktně dodržovat recept. V tomto případě budou uvnitř šťavnaté a křehké a zvenku bude příjemná křupavá kůrka.
Jaké přísady jsou potřeba
Na 1 kg filé štikozubce byste měli vzít:
- mrkev – 1 ks;
- cibule – 1 ks;
- rostlinný olej – 5 polévkových lžic. l.;
- starý bílý chléb – 100 g;
- mléko – 200 ml;
- vejce – 1 ks;
- tavený sýr – 1 ks;
- máslo – 50 g;
- strouhanka – 6 polévkových lžic. l.
Kromě toho si můžete připravit sůl, koření a bylinky. Jejich množství je třeba zvolit podle vašich chuťových preferencí.
Jak vařit řízky ze štikozubce
Zelenina by měla být jemně nakrájena a poté smažena v rostlinném oleji asi 5 minut. Rybí filé musí projít mlýnkem na maso nebo nasekat pomocí mixéru.
Pokud jde o chléb, musíte z něj odříznout kůrku a poté ji zalít mlékem a nechat 10 minut. Po uplynutí této doby by měla být drobenka mírně vytlačena. Tavený sýr by měl být rozdrcen pomocí struhadla.
Poté je třeba smíchat všechny ingredience, přidat koření a vajíčko. Poté můžete přistoupit k formování řízků. Je třeba je obalit a smažit na rozehřáté pánvi asi 3 minuty.
Obrobek musí být umístěn do zapékací misky, kterou je třeba nejprve bohatě vymazat máslem.
Řízky musíte péct asi 20 minut na 180 stupňů.