Jak vařit řízky štikozubce se sýrem: šťavnaté a jemné jídlo k obědu

Kotlety 0 1.jpg vaření

Rybí řízky jsou dobrou volbou k obědu nebo večeři. Výhodou je, že tento pokrm lze podávat s jakoukoliv přílohou.

Ale aby byly řízky dokonalé, je potřeba striktně dodržovat recept. V tomto případě budou uvnitř šťavnaté a křehké a zvenku bude příjemná křupavá kůrka.

Jaké přísady jsou potřeba

Na 1 kg filé štikozubce byste měli vzít:

  • mrkev – 1 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • rostlinný olej – 5 polévkových lžic. l.;
  • starý bílý chléb – 100 g;
  • mléko – 200 ml;
  • vejce – 1 ks;
  • tavený sýr – 1 ks;
  • máslo – 50 g;
  • strouhanka – 6 polévkových lžic. l.

Kromě toho si můžete připravit sůl, koření a bylinky. Jejich množství je třeba zvolit podle vašich chuťových preferencí.

Kotlety
Foto: © Belnovosti

Jak vařit řízky ze štikozubce

Zelenina by měla být jemně nakrájena a poté smažena v rostlinném oleji asi 5 minut. Rybí filé musí projít mlýnkem na maso nebo nasekat pomocí mixéru.

Pokud jde o chléb, musíte z něj odříznout kůrku a poté ji zalít mlékem a nechat 10 minut. Po uplynutí této doby by měla být drobenka mírně vytlačena. Tavený sýr by měl být rozdrcen pomocí struhadla.

Poté je třeba smíchat všechny ingredience, přidat koření a vajíčko. Poté můžete přistoupit k formování řízků. Je třeba je obalit a smažit na rozehřáté pánvi asi 3 minuty.

Obrobek musí být umístěn do zapékací misky, kterou je třeba nejprve bohatě vymazat máslem.

Řízky musíte péct asi 20 minut na 180 stupňů.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA