Jak vařit řízky ze zelí: plné vitamínů

Kapusta 5.jpg vaření

Konec podzimu a začátek zimy je obdobím obrovského množství zeleniny, kterou se zahrádkáři pilně zásobili po celou sezónu.

Částečně je vyřešen problém, jak pěstovat a sklízet plodiny. Nezbývá než popřemýšlet, co s tím vším množstvím zeleniny. V tomto ohledu pomáhají recepty během půstu Narození Páně.

Prozradíme vám, jak vařit lahodné kapustové kotlety.

Požadované:

  • zelí – 800 gr;
  • brambory – 2 ks;
  • krupice – 5 lžic. l.;
  • cibule – 2 ks;
  • česnek – 2 stroužky;
  • sůl a pepř na dochucení;
  • čerstvý kopr.

Jak vařit

1. Zelí nakrájíme na malé nudličky a necháme 15 minut vařit, poté slijeme vodu a necháme zelí vychladnout.

Zelí
Foto: © Belnovosti

2. Během této doby oloupejte brambory, uvařte je, počkejte, až vychladnou, a poté je nastrouhejte spolu s česnekem.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, orestujeme ji na pánvi s rostlinným olejem.

4. Zeleninu nakrájíme nadrobno, smícháme se zelím, nastrouhanými bramborami a osmaženou cibulkou, přidáme sůl, pepř, krupici a přípravek promícháme.

5. Nechte deset minut působit, vytvořte řízky a smažte je na rostlinném oleji.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA