Konec podzimu a začátek zimy je obdobím obrovského množství zeleniny, kterou se zahrádkáři pilně zásobili po celou sezónu.
Částečně je vyřešen problém, jak pěstovat a sklízet plodiny. Nezbývá než popřemýšlet, co s tím vším množstvím zeleniny. V tomto ohledu pomáhají recepty během půstu Narození Páně.
Prozradíme vám, jak vařit lahodné kapustové kotlety.
Požadované:
- zelí – 800 gr;
- brambory – 2 ks;
- krupice – 5 lžic. l.;
- cibule – 2 ks;
- česnek – 2 stroužky;
- sůl a pepř na dochucení;
- čerstvý kopr.
Jak vařit
1. Zelí nakrájíme na malé nudličky a necháme 15 minut vařit, poté slijeme vodu a necháme zelí vychladnout.
2. Během této doby oloupejte brambory, uvařte je, počkejte, až vychladnou, a poté je nastrouhejte spolu s česnekem.
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, orestujeme ji na pánvi s rostlinným olejem.
4. Zeleninu nakrájíme nadrobno, smícháme se zelím, nastrouhanými bramborami a osmaženou cibulkou, přidáme sůl, pepř, krupici a přípravek promícháme.
5. Nechte deset minut působit, vytvořte řízky a smažte je na rostlinném oleji.
Dobrou chuť!