Jak vyrobit glazovaný tvaroh doma: jednoduchý a lahodný dezert

Tworog.jpg vaření

Tvarohové koláčky jsou pochoutkou, kterou každý zná už od dětství. Jedná se o jemnou tvarohovou hmotu, která je pokryta tenkou vrstvou čokolády.

Takový tvarohový sýr může být nejen skvělým dezertem, ale také vydatným občerstvením.

Zkušené hospodyňky si takovou pochoutku raději připravují samy.

O složení, skladování či trvanlivosti produktu v tomto případě rozhodně nebude pochyb. Dalším plusem je, že do náplně můžete klidně přidat své oblíbené ingredience, například to může být džem, kokos nebo rozinky.

Tvaroh
Foto: © Belnovosti

Dnes se podíváme na klasickou variantu vaření.

Ingredience

  • tvaroh – 200 g;
  • cukr – 30 g;
  • máslo – 30 g;
  • vanilkový cukr – 1 lžička.

Na polevu je potřeba připravit 100 g mléčné čokolády a 50 g másla.

Jak vařit glazované tvarohové sýry

Nejprve musíte udělat náplň. Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem do hladka. Poté můžete přidat tvaroh. Je vhodné ji rozemlít přes síto, ale pokud si chcete proces usnadnit, měli byste ji šlehat mixérem, dokud nezískáte hladkou hmotu.

Poté musíte z tvarohu udělat těsto. Nebylo by na škodu použít cukrářský sáček. Výsledné tvarohové „klobásy“ by měly být umístěny na několik hodin do mrazničky. Po dvou hodinách, až tvaroh ztuhne, můžete začít glazovat.

K tomu rozpusťte čokoládu a máslo ve vodní lázni. Do vzniklé hmoty ponořte tvarohovou směs.

Poté je třeba cheesecaky dát znovu do mrazáku, dokud čokoláda úplně neztuhne.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA