Jak vyrobit jemný a bohatý domácí tvaroh z mléka: metoda, která překvapí

Tvorog 2.jpg vaření

Tato metoda vaření zahrnuje použití nejen mléka, ale také citronu.

Faktem je, že citrusová šťáva pomáhá nápoji rychleji zkysnout, aby získal lahodný domácí tvaroh.

Na 2 litry mléka je třeba vzít pouze jeden citron.

Z tohoto množství surovin získáte cca 300-350 g tvarohu.

Tvaroh
Foto: © Belnovosti

Proces vaření

Nejprve nalijte mléko do pánve a přiveďte jej k varu. Poté musí být oheň snížen na minimum.

Při použití již pasterizovaného mléka jej stačí spíše ohřát než převařit.

Poté je potřeba vymačkat šťávu a nalít do mléka. Této složky by mělo být asi 60-70 ml.

Směs by se měla míchat. Téměř okamžitě se začne oddělovat syrovátka a objeví se sraženiny tvarohu. Okamžitě stáhněte pánev z ohně.

Jakmile se hmota ochladí, je třeba ji přemístit do cedníku, aby mohla syrovátka vytéct. Poté lze tvaroh dále použít při vaření nebo poslat do chladničky.

Dříve jsme vám řekli, jak vyrobit líné a lahodné tvarohové palačinky.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA