Křehké těsto je výborným základem pro domácí pečení.
Pokud budete postupovat podle jednoduchého receptu, obrobek bude pružnější, něžnější a velmi chutný.
Toto těsto je ideální na koláče a dorty.
Ingredience
- máslo – 100 g;
- mouka – 250 g;
- moučkový cukr – 100 g;
- vejce – 1 ks.
Je třeba mít na paměti, že olej by neměl být studený. Je lepší vyjmout všechny produkty z chladničky předem, aby dosáhly pokojové teploty.
Jak připravit křehké těsto
Je třeba rozemlít máslo a cukr a poté k nim přidat mouku a vejce.
Všechny složky se pak musí dobře promíchat. Poté musíte těsto shromáždit do koule a vychladit. Po půl hodině nebo hodině můžete pokračovat v procesu vaření.
Směs by měla vstoupit do trouby studená. Je vhodné propíchnout obrobek vidličkou na několika místech.
Tento základ by se měl péct ne déle než 15 minut v předehřáté troubě (180 stupňů). Poté můžete přidat náplň a pokračovat v přípravě lahodného domácího pečiva.