Jak vyrobit křehké těsto: je jemné a chutné

Muka.jpg vaření

Křehké těsto je výborným základem pro domácí pečení.

Pokud budete postupovat podle jednoduchého receptu, obrobek bude pružnější, něžnější a velmi chutný.

Toto těsto je ideální na koláče a dorty.

Ingredience

  • máslo – 100 g;
  • mouka – 250 g;
  • moučkový cukr – 100 g;
  • vejce – 1 ks.

Je třeba mít na paměti, že olej by neměl být studený. Je lepší vyjmout všechny produkty z chladničky předem, aby dosáhly pokojové teploty.

Mouka
Foto: © Belnovosti

Jak připravit křehké těsto

Je třeba rozemlít máslo a cukr a poté k nim přidat mouku a vejce.

Všechny složky se pak musí dobře promíchat. Poté musíte těsto shromáždit do koule a vychladit. Po půl hodině nebo hodině můžete pokračovat v procesu vaření.

Směs by měla vstoupit do trouby studená. Je vhodné propíchnout obrobek vidličkou na několika místech.

Tento základ by se měl péct ne déle než 15 minut v předehřáté troubě (180 stupňů). Poté můžete přidat náplň a pokračovat v přípravě lahodného domácího pečiva.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA