Jak vyrobit lahodný vinaigrette: kulinářské triky, které vylepší jídlo

Svekla 02 1.jpg vaření

Tento salát je oblíbený v mnoha rodinách a často se podává během svátků.

Tradičně se vyrábí z vařené zeleniny a okurky.

Ale aby byla obvyklá chuť bohatší a zajímavější, měli byste si během procesu vaření pamatovat některé nuance.

Jak zlepšit chuť vinaigrette

Například hrášek v receptu lze bezpečně nahradit vařenými nebo konzervovanými fazolemi. Chuť vinaigrette bude jen zajímavější.

Řepa
Foto: © Belnovosti

Zeleninu je lepší nevařit, ale péct v alobalu. V tomto případě bude jejich vůně intenzivnější a salát bude zdravější a uspokojivější.

Mnoho lidí je zvyklých krájet čerstvou cibuli na vinaigrette. Zkušení kuchaři doporučují opustit tento nápad.

Je lepší nahradit tuto složku bylinkami nebo nakládanou cibulí. Chuť tak bude jemnější.

Zvláštní pozornost by měla být věnována správnému oblékání vinaigrette. Přesto jsou mnozí zvyklí omezovat se pouze na ropu.

Hospodyňky poznamenávají, že jídlo bude jasnější, pokud nejprve smícháte olej s malým množstvím hořčice, citronové šťávy nebo jablečného octa.

Dříve jsme vám řekli, jak správně nakrájet zeleninu na saláty, aby se zachovaly všechny jejich prospěšné vlastnosti.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA