Jak vyrobit mléčný punč: i gurmáni budou překvapeni

Img 0905 Compressed 0.jpg vaření

Chladné období je silně spojeno se speciálními nápoji, které připomínají blížící se svátky, zahřejí a překvapí svou bohatostí chutí.

Jedním z nich je mléčný punč.

Nápoj je celkem jednoduchý na přípravu, ale i labužníci budou překvapeni, jak báječný bude výsledek.

Jak vyrobit lahodný mléčný punč

Seznam ingrediencí na šálek

– 30 ml vysoce kvalitního rumu (lze nahradit lahodným koňakem);
– asi 150 ml mléka s průměrným obsahem tuku;
– špetka muškátového oříšku a skořice;
– lžíci cukru (při použití koňaku použijte vanilkovou verzi).

mléko
Foto: © Belnovosti

Proces vaření

Jak jste si mohli všimnout, seznam produktů není tak dlouhý. Výsledek vás však mile překvapí. Nejprve je třeba pracovat s mlékem.

Musí se dát do hrnce a zahřát. Není třeba přivádět produkt k varu: 80 stupňů bude stačit.

Do sklenice přidejte rum nebo koňak a přidejte cukr. Pak přichází na řadu mléko. V této fázi je lepší nápoj promíchat.

Navrch přidejte koření a začněte ochutnávat.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA