Chladné období je silně spojeno se speciálními nápoji, které připomínají blížící se svátky, zahřejí a překvapí svou bohatostí chutí.
Jedním z nich je mléčný punč.
Nápoj je celkem jednoduchý na přípravu, ale i labužníci budou překvapeni, jak báječný bude výsledek.
Jak vyrobit lahodný mléčný punč
Seznam ingrediencí na šálek
– 30 ml vysoce kvalitního rumu (lze nahradit lahodným koňakem);
– asi 150 ml mléka s průměrným obsahem tuku;
– špetka muškátového oříšku a skořice;
– lžíci cukru (při použití koňaku použijte vanilkovou verzi).
Proces vaření
Jak jste si mohli všimnout, seznam produktů není tak dlouhý. Výsledek vás však mile překvapí. Nejprve je třeba pracovat s mlékem.
Musí se dát do hrnce a zahřát. Není třeba přivádět produkt k varu: 80 stupňů bude stačit.
Do sklenice přidejte rum nebo koňak a přidejte cukr. Pak přichází na řadu mléko. V této fázi je lepší nápoj promíchat.
Navrch přidejte koření a začněte ochutnávat.