Jak vyrobit nadýchaný a elastický piškot: 5 kulinářských triků

Tort 0.jpg vaření

Voňavý domácí piškot je základem lahodných dezertů.

Současně je proces vaření poměrně snadný a nevyžaduje složité manipulace ani drahé komponenty. Obvykle vše, co potřebujete na těsto, je již v lednici.

Ale aby si sušenka zachovala svůj tvar, nespadla a byla také velmi chutná, musíte během procesu vaření dodržovat některá pravidla.

Jak vyrobit piškotový dort

Nejprve musíte zvolit správné poměry produktů.

Dort
Foto: © Belnovosti

Na jednu sklenici mouky stačí vzít tři vejce, půl sklenice cukru a tři polévkové lžíce rozpuštěného másla.

Tento počet komponent je perfektní, pokud použijete zapékací misku o průměru 20-21 cm.

Půl hodiny před vařením vyjměte vejce z lednice, aby měla pokojovou teplotu.

Bílky musí být odděleny od žloutků. Musí být poraženi odděleně.

Dobře rozšlehaná vejce jsou hlavním tajemstvím nadýchaného a elastického piškotu.

Mouku je třeba před přidáním do těsta prosít.

Sušenka by se měla péct v předehřáté troubě.

Jakmile je koláč v troubě, měli byste být trpěliví a prvních 20 minut neotvírejte dvířka, jinak by kvůli rozdílu teplot sušenka spadla.

Pokud se budete řídit těmito jednoduchými doporučeními, domácí pečivo bude chutné, aromatické a nadýchané.

Dříve jsme vám řekli, jak vyrobit piškotový dort bez vajec.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA