Voňavý domácí piškot je základem lahodných dezertů.
Současně je proces vaření poměrně snadný a nevyžaduje složité manipulace ani drahé komponenty. Obvykle vše, co potřebujete na těsto, je již v lednici.
Ale aby si sušenka zachovala svůj tvar, nespadla a byla také velmi chutná, musíte během procesu vaření dodržovat některá pravidla.
Jak vyrobit piškotový dort
Nejprve musíte zvolit správné poměry produktů.
Na jednu sklenici mouky stačí vzít tři vejce, půl sklenice cukru a tři polévkové lžíce rozpuštěného másla.
Tento počet komponent je perfektní, pokud použijete zapékací misku o průměru 20-21 cm.
Půl hodiny před vařením vyjměte vejce z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
Bílky musí být odděleny od žloutků. Musí být poraženi odděleně.
Dobře rozšlehaná vejce jsou hlavním tajemstvím nadýchaného a elastického piškotu.
Mouku je třeba před přidáním do těsta prosít.
Sušenka by se měla péct v předehřáté troubě.
Jakmile je koláč v troubě, měli byste být trpěliví a prvních 20 minut neotvírejte dvířka, jinak by kvůli rozdílu teplot sušenka spadla.
Pokud se budete řídit těmito jednoduchými doporučeními, domácí pečivo bude chutné, aromatické a nadýchané.
Dříve jsme vám řekli, jak vyrobit piškotový dort bez vajec.