Jak vyrobit piškotový dort bez vajec: dezert je nadýchanější a něžnější

Muka 01 0.jpg vaření

Měkký a chutný piškot je základem lahodných koláčů a domácích koláčů.

Proces přípravy je poměrně jednoduchý, ale obvykle recept zahrnuje použití vajec.

Ale co dělat, když tento komponent není po ruce a nechcete běžet do obchodu? Ne každá hospodyňka ví, ale i bez této důležité složky se dá udělat výborná sušenka.

Pro test je třeba absolvovat:

Mouka
Foto: © Belnovosti
  • kefír – 350 ml;
  • rostlinný olej – 130 ml;
  • cukr – 170 g;
  • vanilkový extrakt – 1 lžička;
  • mouka – 300 g;
  • prášek do pečiva – 2 lžičky.

Jak vyrobit piškotový dort

Nejprve zapněte troubu, aby se dobře prohřála (180 stupňů).

Bez toho sušenka nevykyne, ale stane se tenkým a tuhým koláčem.

Dále můžete přistoupit k přípravě těsta.

K tomu by měl být kefír smíchán s olejem, extraktem a cukrem.

Nakonec je třeba přidat prosátou mouku a prášek do pečiva.

Směs je třeba rozmixovat do hladka a nalít do zapékací misky.

Sušenka by se měla vařit asi 35-40 minut. Je důležité si uvědomit, že troubu nelze otevřít prvních 20-25 minut, aby se zkontroloval stav dezertu. Rozdíl teplot způsobí usazení hmoty.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA