Měkký a chutný piškot je základem lahodných koláčů a domácích koláčů.
Proces přípravy je poměrně jednoduchý, ale obvykle recept zahrnuje použití vajec.
Ale co dělat, když tento komponent není po ruce a nechcete běžet do obchodu? Ne každá hospodyňka ví, ale i bez této důležité složky se dá udělat výborná sušenka.
Pro test je třeba absolvovat:
- kefír – 350 ml;
- rostlinný olej – 130 ml;
- cukr – 170 g;
- vanilkový extrakt – 1 lžička;
- mouka – 300 g;
- prášek do pečiva – 2 lžičky.
Jak vyrobit piškotový dort
Nejprve zapněte troubu, aby se dobře prohřála (180 stupňů).
Bez toho sušenka nevykyne, ale stane se tenkým a tuhým koláčem.
Dále můžete přistoupit k přípravě těsta.
K tomu by měl být kefír smíchán s olejem, extraktem a cukrem.
Nakonec je třeba přidat prosátou mouku a prášek do pečiva.
Směs je třeba rozmixovat do hladka a nalít do zapékací misky.
Sušenka by se měla vařit asi 35-40 minut. Je důležité si uvědomit, že troubu nelze otevřít prvních 20-25 minut, aby se zkontroloval stav dezertu. Rozdíl teplot způsobí usazení hmoty.