Zda bude omeleta nadýchaná, závisí v neposlední řadě na tom, jak jsou vejce rozšlehaná.
Řekneme vám, jak vyšlehat vejce, abyste připravili nadýchanou a vysokou omeletu, která se neusazuje na talíři.
Jak správně vyšlehat vejce na omeletu
Šlehání vajec na omeletu pomocí mixéru nebo mixéru je velká chyba.
Čím více pěny, tím vyšší je pravděpodobnost, že se omeleta na talíři usadí.
Proto musíte vejce vyšlehat metodou své babičky – vidličkou a míchat do hladka. To znamená, že je třeba míchat, ne šlehat.
Pokud jste kuchař začátečník, neměli byste experimentovat s přísadami.
Do omelety nepřidávejte škrob, zeleninu, houby, bylinky ani maso. Přísady omeletu jen zatíží a zabrání jejímu kynutí.
Vyberte pánev s vysokými okraji a silným dnem. Ještě lepší je použít pomalý hrnec, takže omeleta bude určitě nadýchaná.
Po uvaření nechte omeletu na sporáku dvě až tři minuty, aby se neusadila vlivem teplotních změn.