Jak zachránit polévku, která má příliš mnoho koření: kulinářské triky

Bulon 1.jpg vaření

Nikdo není imunní vůči kulinářským chybám. Dokonce i zkušená hospodyňka to může náhodou přehnat s pepřem v procesu vaření voňavé a uspokojivé polévky.

Ale rozhodně byste neměli zoufat. Pokrm lze uložit, pokud si vzpomenete na nějaké triky.

Například jakákoli kyselá přísada rychle odstraní pikantnost. Můžete použít ocet, limetku nebo citron. V tomto případě byste měli pamatovat na umírněnost, aby chuť neutrpěla.

Sladké přísady také pomáhají v této situaci. Jen špetka cukru nebo medu pomůže polévce zjemnit chuť.

Polévka
Foto: © Belnovosti

V boji s problémem jsou účinné mléčné výrobky. Pokud to recept umožňuje, měli byste do polévky přidat zakysanou smetanu.

Existuje však další dobrý způsob, který pomáhá ne zcela neutralizovat závažnost, ale částečně ji pokrýt.

Řeč je o mrkvi a bramborách, které je potřeba během vaření oloupat a dát na pánev, aby absorbovaly všechen přebytek.

Po uvaření je třeba tuto zeleninu vyjmout.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA