Příprava nadýchaného kynutého pečiva není nejjednodušší úkol.
Je důležité pokusit se vzít v úvahu všechny nuance, aby se těsto zvedlo.
Nejprve je potřeba předem vyndat z lednice všechny ingredience, aby se zahřály na pokojovou teplotu.
Poté můžete přistoupit k procesu hnětení těsta. Přesto kynuté těsto vyžaduje teplé přísady.
Mouka se musí nejprve prosít.
Všechny ingredience se musí dobře promíchat. Hmota musí být homogenní, jinak můžete zapomenout na vzdušné pečení.
Hotové těsto by mělo mít čas „odpočinout“. Není potřeba dávat do lednice. Směs je vhodné přikrýt pokličkou nebo ručníkem.
Nezapomeňte, že takové těsto vyžaduje i příjemnou teplotu pro kynutí.
Kromě toho si musíte pamatovat, že pečivo můžete vkládat pouze do předehřáté trouby.
Nevyplatí se však často kontrolovat obrobek.
Prvních 20 minut je zakázáno otevírat dvířka trouby, jinak v důsledku rozdílu teplot získáte pouze plochý koláč, nikoli nadýchaný koláč.