I zkušené hospodyňky se potýkají s tím, že po uvaření se maso stává „gumovým“.
Proto je důležité pokusit se problému předejít předem.
Jak zjemnit syrové maso
Syrové maso můžete změkčit pomocí marinády se sodou.
Postup je co nejjednodušší.
Za tímto účelem nakrájejte výrobek na kousky a přidejte perlivou vodu. Budete muset nechat 2-3 hodiny v lednici a pak můžete začít vařit.
Účinné jsou i ovocné marinády. K tomu stačí udělat ovocné pyré z jednoho kiwi a citronu na kilogram masa. Maso by mělo být v této směsi marinováno půl hodiny.
Jak změkčit vařené maso
K tomu je třeba udělat vodní lázeň.
Maso můžete umístit do cedníku a položit na pánev s vroucí vodou na 15-20 minut. Tímto způsobem produkt absorbuje vlhkost a stane se mnohem měkčí a křehčí.
Dříve jsme vám řekli, jak vybrat správné maso v obchodě.