Navzdory skutečnosti, že pravidla pro přípravu červeného boršče jsou velmi rozšířená, mnoho hospodyněk skončí u polévky, která má k ideálu daleko.
Někdy musíte na stůl podávat oranžově zbarvené jídlo.
Pokud této situaci nechcete čelit, pak si musíte zapamatovat tři hlavní tajemství slušného prvního chodu.
Co jsou?
Vybírejte kvalitní řepu
Najít „svou“ zeleninu, která může dát dobrý odstín, lze provést pouze pokusem a omylem. Řepa často není vhodná pro výrobu boršče, ale my o tom nevíme.
Zkuste si proto vybrat alespoň miniaturní zeleninu: ve většině případů tak dosáhnete požadované barvy.
Červená řepa navíc
Abyste definitivně dosáhli červené barvy, musíte zavést další řepu. Zelenina se oloupe a vloží syrová do hrnce se zbývajícími přísadami.
Pár minut před tím, než je hotová, je třeba ji nakrájet struhadlem a vrátit do polévky.
Ocet s rajčatovou pastou
Aby byl boršč červený a kyselý, nezapomeňte při dušení řepy přidat tyto dvě složky.