Jaké jsou 3 jednoduché triky, které vám pomohou připravit červený boršč: ne každý o tom ví

Img 20220613 Wa0015 0.jpg vaření

Mnoho lidí zná různá tajemství červeného boršče, které mají různou míru účinnosti.

Nikdo nechce skončit s oranžově zbarvenou polévkou, protože to bude znamenat, že v procesu vaření došlo k nepřesnostem.

Proto vám některá tajemství vždy pomohou prezentovat boršč ve „správné“ barvě.

Co jsou?

Práce s mrkví

Mnoho lidí zapomíná, že za to, že se boršč zbarví do oranžova, může právě mrkev. Proto se někdy smaží i samostatně.

boršč
Foto: © Belnovosti

Někteří lidé jednoduše smaží mrkev na rostlinném oleji a během procesu přidávají kousek krémového produktu. Jiní používají sádlo pro větší chuť a zmírnění barvy. V tomto případě se boršč ukáže nejen velkolepě, ale také chutně.

Přísady do řepy

Nejdůležitějším bodem je použití dalších přísad, které zajistí barvu řepy. Díky tomu zůstane samotná polévka červená.

Poslouží jakékoli kyselé přísady. Nejčastěji používanými přísadami jsou rajčatový protlak, brusinky, citronová šťáva a ocet.

Trochu cukru

Díky sladkému produktu bude boršč červený, bohatý a chutný. K dosažení požadovaného efektu postačí přidat půl malé lžičky cukru.

To také pomůže „vyrovnat“ kyselinu.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA