Mnoho lidí zná různá tajemství červeného boršče, které mají různou míru účinnosti.
Nikdo nechce skončit s oranžově zbarvenou polévkou, protože to bude znamenat, že v procesu vaření došlo k nepřesnostem.
Proto vám některá tajemství vždy pomohou prezentovat boršč ve „správné“ barvě.
Co jsou?
Práce s mrkví
Mnoho lidí zapomíná, že za to, že se boršč zbarví do oranžova, může právě mrkev. Proto se někdy smaží i samostatně.
Někteří lidé jednoduše smaží mrkev na rostlinném oleji a během procesu přidávají kousek krémového produktu. Jiní používají sádlo pro větší chuť a zmírnění barvy. V tomto případě se boršč ukáže nejen velkolepě, ale také chutně.
Přísady do řepy
Nejdůležitějším bodem je použití dalších přísad, které zajistí barvu řepy. Díky tomu zůstane samotná polévka červená.
Poslouží jakékoli kyselé přísady. Nejčastěji používanými přísadami jsou rajčatový protlak, brusinky, citronová šťáva a ocet.
Trochu cukru
Díky sladkému produktu bude boršč červený, bohatý a chutný. K dosažení požadovaného efektu postačí přidat půl malé lžičky cukru.
To také pomůže „vyrovnat“ kyselinu.